Ani slávny kuchár bez čapice Jamie Olivier by sa za taký ohlas divákov nemusel hanbiť! Račianska kuchárka Anka Würflová predviedla v piatok divákom na Brand festivale kus zo svojho gastronomického umenia. Na ťahanie cesta na poctivú domácu štrúdľu, ktoré už ovláda len pár gazdiniek, boli zvedavé desiatky záujemcov!

Na Annu Würflovú bolo pri ťahaní cesta na štrúdlu zvedavých veľa divákov

Na Annu Würflovú bolo pri ťahaní cesta na štrúdlu zvedavých veľa divákov

Festival sa koná od piatka 25. do nedele 27. apríla v Starej tržnici, ktorú naplní vôňami, chuťami, zážitkami, poznaním, ale aj značkami a symbolmi či krásnymi dizajnovými vecami, ktoré symbolizujú našu Bratislavu.

Všetky spolu jej dávajú jedinečnú, nezameniteľnú príchuť. Každý ju môže ochutnať – zmyslami i srdcom.

O to viac môže tešiť Račanov, že na tomto festivale má bohaté zastúpenie aj naša obec. Podľa slov šéfa vinohradníckeho spolku Dušana Žitného bude tentoraz vystavovať a ponúkať vína asi desiatka račianskych producentov.

Okrem kuchárky Anky Würflovej sa v sekcii gastronómie predstaví svojimi výtvormi aj Lukáš Dőrnhofer. Žiak a neskôr spolupracovník slávneho Františka Janatu pripraví tradičné, ale najmä zdravé jedlá.

Ak máte záujem ochutnať Bratislavu a prípadne “zdieľať” aj kúsok Rače, nezabudnite zájsť počas víkendu do Starej tržnice!

Fotogaléria:

Pre inšpiráciu ponúkame program podujatia:

Sobota:

11.00 h – HISTÓRIA HODNÁ ZNOVUZRODENIA
OŽIVENIE STAROMESTSKÉHO KORZA / Tatiana Rosová, starostka
OBNOVA MESTSKÝCH HRADIEB / Bratislavský okrášľovací spolok
16.00 h – POHĽAD DO BUDÚCNA
OŽIVOVANIE MESTSKÉHO PRIESTORU / Oximoron
PROJEKT pre STARÚ TRŽNICU / UEEA FA STU Bratislava

Nedeľa:
11.00 h 250 ROKOV PRESSBURGER ZEITUNG
Pressburger Zeitung a mesto – kedysi a dnes
14.00 h VIEDENSKÁ ELEKTRIČKA
Príbeh stratenej Bratislavčanky / o.z. Klub priateľov MHaRD
samozrejme v St. tržnici na poschodí