V Rači nie je jednoduché podnikať v oblasti gastronómie. Viaceré prevádzky sa po sľubnom štarte ocitli z rôznych dôvodov v slepej uličke, čo viedlo k ich zatvoreniu. Neexistuje už Massive Pub na Námestí A. Hlinku ani jeho nástupca, zatvorená je piváreň U troch zajacov, dávnejšie predtým zanikli aj viaceré ďalšie podniky ako vináreň U kmotrov, Espresso Trop či vináreň Tramín.

Talianska trattoria

O to väčšie očakávanie a zvedavosť sprevádzajú každý nový otvorený podnik. Ten, ktorý sme navštívili počas víkendu – Con Forchetta Trattoria – naozaj stojí za to! Svedčia o tom mnohé recenzie na stránke na Facebooku, ale tiež naša osobná skúsenosť.

Interiér je vkusne zariadený, od stolov vidíte na prípravu jedla, nechýbajú štýlové kachle v centrálnej časti, vnútro naozaj pripomína vidiecku reštauráciu kdesi v Taliansku.

Interiér Con Forchetta: Zadná časť priestoru pre zákazníkov.

Podnik sa nachádza na Púchovskej ulici za Kauflandom, pri burgerovom Elephant Dinneri, v rodinnom domčeku, kde už v minulosti zopár pokusov o zavedenie úspešnej reštaurácie stroskotalo. Nachádza sa pri rušnej komunikácii, ale má k dispozícii parkovisko, čo je veľké plus.

Podnik si oficiálne uvádza tento slogan: “Talianska trattoria s ponukou dobrého vína, domácich cestovín, pizze s chrumkavým okrajom a špecialitami šéfkuchára ako je napríklad Porchetta na viac spôsobov a mnoho iných, najmä sezónnych jedál a nápojov.”

Známy šéfkuchár

Šéfkuchárom je podľa stránky Tomáš Sika, skúsený a známy šéfkuchár z viacerých prestížnych bratislavských prevádzok, ktorý sa v brandži pohybuje už vyše 20 rokov.

Šéfkuchár novej trattorie je Tomáš Sika.

Napriek tomu je v podniku cítiť skôr rodinnú atmosféru, personál je príjemný – vari od úvodnej trémy chvíľami až priveľmi úslužný, ale na tom nie je nič zlé, len nech im to vydrží čo najdlhšie.

Reštaurácia Con Forchetta: Ukážka denného obedového menu.

Dali sme si dve hlavné jedlá (obe zhodou okolností mali niečo do činenia s jeleninou) aj polievky, potom kávičku. To všetko aj s nápojmi a niečom na zahryznutie na úvod čo bola pozornosť podniku vyšlo na cca 25 eur. Nie sme žiadni veľkí gastro recenzenti, ale chutilo nám a podniku predpovedáme úspešné zotrvanie na račianskej gastronomickej scéne!

Aby to však nebolo bez malej mínusky – v ponuke nám chýbalo aspoň zopár šalátov, v podaní tohto kuchárskeho tímu by aj tie mohli byť celkom zážitkom.

Ak sa chcete presvedčiť sami, najlepšie bude zájsť tam – zažiť a ochutnať!

Fotogaléria:

Zdroj: Račaweb, foto: Račaweb, Con Forchetta