Ponuka akcií spojených s račianskym vinohradníckym chotárom sa opäť rozšíri. Autormi nápadu zorganizovať priamo vo viniciach a pod hviezdami večeru sú neúnavní propagátori a organizátori Ivan Vrana (Terroir Rača) a Matúš Burian (Záhradný bufet Šínweg). Čím chcú milovníkov vínka, dobrého jedla a romantiky zaujať tentoraz?

“Rozhodli sme sa ponúknuť záujemcom novinku – Degustačnú večeru priamo v račianskych vinohradoch – konkrétne v hone Šínweg. V cene 23 eur ponúkame trojchodové menu, aperitív a štyri degustačné vínka,” povedal nám Ivan Vrana, ktorý upozornil, že počet miest je limitovaný a vstupenku si treba rezervovať v predstihu.

Menu a degustačný hárok:

Ivan Vrana a Matúš Burian sú neodmysliteľnými tvárami račianskej gastronomickej a vinárskej scény. Akcie, na ktorých nájdeme ich rukopis, sa stávajú stále viac vyhľadávané. Či už ide o Špacírku po račanských pivnicách, Prírodovedecké vychádzky  po račianskych vinohradoch, ale podieľajú sa aj na festivaloch frankovky.

Ivan Vrana a Matúš Burian prebúdzajú račiansku gastronómiu v spojení s vínkami z lokálnej produkcie.

Obaja sú aj súčasťou tímu pripravujúceho ďalšiu novinku – Račanský vinohradnícky chodník. Tento projekt zameraný na oslovenie domácich aj zahraničných turistov má poskytnúť ucelený program pre záujemcov o gestronomický a náučný pobyt v Rači (viac tu).

Cieľom je pomôcť producentom združeným najmä v Račianskom vinohradníckom spolku s odbytom ich výrobkov, aby malo obrábanie viníc ekonomickú udržateľnosť.

Ivan Vrana počas Prírodovednej vychádzky po vinohradoch

Račaweb, foto: archív