Jeseň je tu a s ňou aj nové menu v reštaurácii Račiansky dvor. Jedno z obľúbených sezónnych jedál vedenie reštaurácie pre čitateľov portálu račaweb.sk nielen predstaví, ale prezradí aj recept na jeho prípravu.

Recept Račianskeho dvora na výborný tekvicový krém

Račiansky dvor

Tekvica k jeseni nepochybne patrí. My ju však nejdeme vyrezávať, my z nej ideme variť. Okrem toho, že výborne chutí, je taktiež plná vitamínov, ktoré v sychravom počasí rozhodne potrebujeme.

Budeme potrebovať:

Račiansky dvor

1 kg tekvice Hokkaido
1 cibuľu
slepačí vývar
smotana
soľ, čierne korenie
tekvicové jadierka
hnedý cukor

Postup:

Nakrájame cibuľu nadrobno a orestujeme ju na masle do priesvitna.
Pridáme pokrájanú tekvicu, vývar a smotanu. Všetko spolu rozmixujeme dohladka a dochutíme.

Tip na servírovanie:

Tekvicové jadierka osmahneme na suchej panvici a pridáme hnedý cukor. Keď cukor skaremelizuje, odstavíme a neskôr vychladnuté porozdeľujeme. Servírovať môžeme podľa obrázku alebo vlastnej fantázie. Prajeme dobrú chuť!

Ak sa Vám však doma variť nechce, chcete vyskúšať aj iné jedlá z nášho jesenného menu, či hľadáte priestor pre rodinnú oslavu, radi Vás privítame v Račianskom dvore!

Recept Račianskeho dvora na výborný tekvicový krém